Helsestasjonstjenesten
Helsestasjonstilbudet er frivillig og gratis for alle foreldre/foresatte med barn i alderen 0-6 år.
Våler helsestasjon
Helsestasjonen ligger i underetasjen på Våler Helse- og sosialsenter, Bergskrenten 12, 1592 Våler.
Helsestasjonen ønsker å støtte og hjelpe ut fra familiens ønske og behov, og er tilgjengelig for å gi råd og veiledning.
Vi som jobber på helsestasjonen er helsesykepleier, lege, fysioterapeut, jordmor og sekretær.
Vi følger barnet fram til skolestart, deretter blir barnet fulgt opp av skolehelsetjenesten fra 1. til 10. klasse.
DigiHelsestasjon
Helsestasjonen bruker helsenorge.no til å kommunisere med brukerne. Dette er en enkel og sikker måte å kommunisere på. Du logger deg på med elektronisk id som for eksempel bankid.
Via helsenorge.no kan du be om timeavtaler, avbestille avtaler og sende meldinger på en trygg og enkel måte. Her finner du også mye nyttig informasjon om egen helse og om tjenestene.
Dersom du ikke ønsker å benytte helsenorge.no kan du ta kontakt direkte med helsestasjonen.
Timebestilling
Bestilling, avbestilling eller endring av timer gjør du via Helsenorge, ringe oss eller sende e-post:
Telefontid alle dager kl. 08.30 - 14.30.
Vi ønsker av dere:
- at dere gir beskjed hvis dere ikke kan benytte timeavtalen på helsestasjonen
- hvis dere glemmer en avtale så er dere selv ansvarlig for å påse at barnet deres får ny timeavtale.
- at dere ikke bringer akutt syke barn på helsestasjonen pga. smittefare. Kontakt fastlegen hvis du ønsker at barnet skal undersøkes og er dere i tvil gir vi dere gjerne råd og veiledning pr. telefon.
- at dere gir oss tilbakemeldinger på tilbudet dere får på helsestasjonen.
Helsesykepleiere ved Våler helsestasjon
Helsestasjon 0–5 år er et gratis og lovpålagt helsetilbud for barn og foreldre, fra fødsel til skolestart. På helsestasjonen kan du som foreldre få hjelp og veiledning fra helsesykepleier, lege og fysioterapeut.
Hva skjer på helsestasjonen?
Journalføring og innsynsrett
Alle barn har en journal i helsestasjons- og skolehelsetjenesten. Journalen inneholder helseopplysninger, vaksinasjonsstatus, nedtegnelser fra helseundersøkelser og samtaler, brev og epikriser. Den følger barnet fra nyfødtalder til og med 10. trinn. Opplysningene skal bidra til en faglig forsvarlig oppfølging (jfr. Forskrift om pasientjournal). Dersom dere flytter i løpet av skolegangen, sender vi journalen til skolehelsetjenesten ved den nye skolen.
Foreldre/foresatte har som hovedregel rett til innsyn i samtlige opplysninger som omhandler barnet. Når ungdommen er mellom 12 og 16 år, skal opplysninger ikke gis til foreldrene eller andre med foreldreansvaret når barnet av grunner som bør respekteres, ikke ønsker dette.
Informasjon som er nødvendig for å oppfylle foreldreansvaret, skal likevel gis foreldre/foresatte når barnet er under 18 år (jfr. Pasient og brukerrettighetslover § 3-4).